Kysuce: Po stopách gastronómie
Zemiaky sa na Slovensku začali pestovať až v druhej polovici 18. storočia a odvtedy sa stali jednou z hlavných súčastí stravy. Konzumovali sa varené, pečené, miešané s múkou a kombinované s mliekom, kapustou, mäsom, atď. Aké jedlá sa dajú rýchlo a chutne pripraviť zo zemiakov, sa návštevníci Múzea kysuckej dediny v Novej Bystrici – Vychylovke dozvedia v nedeľu 28. augusta 2011, kedy skanzen v rámci pravidelného cyklu „Kuchyňa starých materí“ rozvonia tradičnými jedlami. Šikovné kuchárky z Poľska, Česka a z Kysúc budú pripravovať jedlá a typické špeciality svojej krajiny priamo v objektoch na dobových peciach. Atmosféru starých dôb umocni o 13.30 hod. vystúpenie heligónkárov Romana Capeka.
Text: D. Hnidková / J. Výborný
Zdroj a foto: Kysucké múzeum v Čadci
Diskusia k článku (0) |
Vložiť nový príspevok