www.infoglobe.sk » Slovenská značka prerazila s jedinečným produktom vo Veľkej Británii

Slovenská značka prerazila s jedinečným produktom vo Veľkej Británii

Publikované: 1.7.2017
Produktovou novinkou na Slovensku a v zahraničí je mrazom sušené ovocie značky BRIX. Ide o revolučnú metódu spracovania ovocia, s ktorou prišla na slovenský trh prievidzská firma. Napriek tomu, že funguje len od začiatku roku 2017, podarilo sa jej preraziť i v zahraničí. Svoj podiel má na tom najmä dohoda s jedným z najväčších svetových internetových obchodov - Amazonom.

Výrobky BRIX predávané cez Amazon slávia úspech najmä vo Veľkej Británii, ale postupne si nachádzajú svoju spotrebiteľskú základňu i v Írsku, Francúzsku, Dánsku a na Cypre. Informoval o tom Roman Remiš, konateľ spoločnosti LPT EU, ktorá vlastní značku BRIX.

Brix – Grown for flavour

„Sme radi, že i keď sme stále vo fáze start-upu, sa nám darí takýmto spôsobom si budovať domácu i zahraničnú klientelu. V rámci Európy je našim výhradným distribútorom práve Amazon. Stále pribúdajú ďalšie a ďalšie štáty, kde je možné kúpiť naše ovocie. Najväčší záujem javí britská klientela o klasické balenia jedného druhu ovocia, ako sú maliny, jahody, černice, višne, čučoriedky a ďalšie, na druhom mieste sú produkty obaľované čokoládou. Tento trh je pre nás mimoriadne dôležitý, pretože je niekoľkonásobne väčší ako domáci slovenský a zároveň kúpyschopnosť obyvateľstva je oveľa vyššia. Neznamená to však, že chceme na jeho úkor zanedbávať našu prezentáciu a distribúciu na Slovensku a v Česku. Stále sa rozvíjame, pracujeme na skvalitňovaní našich produktov a rozširovaní ponuky. Medzi naše posledné novinky patrí nová povrchová úprava ovocia v čokoláde. Klasická lesklá, šelaková úprava bola nahradená matnou zmesou čokolády a drveného ovocia. Zvýraznila sa tak samotná chuť a zároveň ide o nevšednú ponuku,“ hovorí R. Remiš.

Brix – Grown for flavour

Mrazom sušené ovocie BRIX je vyrábane metódou odborne nazývanou lyofilizácia. Ovocie sa do dvoch hodín po zbere šokovo zmrazí (- 30 °C), čím sa zabezpečí uchovanie všetkých nutričných hodnôt ako u čerstvého vyzretého ovocia. Následne sa suší v špeciálnej komore pri teplote – 60 °C a postupnom zmenšovaní tlaku až po vákuum. Takto spracované ovocie si zachováva farbu, chuť, arómu, minerály, vitamíny a veľkosť. Zloženie mrazom sušeného ovocia Brix - Grown for flavour je 98 % sušiny a  2% vody. Obsahuje veľké množstvo vitamínov, karoténoidov, omega 3 a 6 - mastných kyselín, antioxidantov, minerálov a vlákniny s nízkym glykemickým  indexom.

Brix – Grown for flavour

„Okrem samotného mrazom sušeného ovocia z neho vyrábame ďalej i produkty v kombinácii s čokoládou. Používame dva druhy výberových belgických čokolád - Callebaut a Acticoa. Samotná čokoláda Acticoa je jedinečná vďaka blahodarným účinkom na zdravie človeka. Technologické postupy umožňujú podstatne vyšší obsah flavonoidov v porovnaní s čokoládou vyrábanou tradičným spôsobom. Flavonoidy z kakaa napomáhajú elasticite krvných ciev a tým prirodzenej cirkulácii krvi. Účinok sa dostaví pri konzumácii aspoň 0,2g flavonoidov za deň, čo zodpovedá 10g čokolády Acticoa,“ dodáva R. Remiš.

Brix – Grown for flavour

Brix – Grown for flavour ponúka prémiové naturálne produkty z kontinentálneho ovocia. Produkcia pochádza z panenských regiónov Srbska bez environmentálnej záťaže. Vysoko úrodná pôda, bohatá na živiny v kombinácii s intenzívnym slnečným žiarením s 300 slnečnými dňami v roku zaručuje ideálne podmienky pre rast a dozrievanie. Plodiny sú pestované tradičným organickým spôsobom so zameraním na rast a zrelosť úrody. Využíva vysoko sofistikované technológie kvôli zachovaniu a ochrane originálnej chute a kvality produktov. Spĺňa štandardy RAW a GMO FREE, je vhodné i pre vegánov, celiatikov, gurmánov a všetkých spotrebiteľov, ktorí hľadajú kvalitné výrobky a zároveň plnohodnotný chuťový zážitok z poctivej a zdravej potraviny.

Brix – Grown for flavour

Výrobky sú dostupné v eshope TU alebo prostredníctvo Amazonu TU.



Diskusia k článku (0)

Vložiť nový príspevok


Súvisiace články

Ovocie sušené mrazom je vitamínová bomba pre ľudský organizmus
Publikované: 1.6.2017
Každý z nás sa už stretol so sušeným či mrazeným ovocím, čo sú – okrem zavárania - dva najčastejšie spôsoby jeho dlhodobého uskladnenia. Majú však svoje plusy i mínusy. Pri spracovaní ovocia týmito spôsobmi dochádza k znehodnoteniu obsahovej hodnoty ovocia, najmä čo sa týka obsahu vitamínov, minerálov a ďalších zdraviu prospešných látok.

Aké účinky má mrazom sušené ovocie na ľudský organizmus?
Publikované: 30.10.2017
Máte zdravotné ťažkosti, ale radi by ste sa vyhli vitamínovým bombám formou tabliet či kontaminovanému ovociu zo supermarketov? Americká environmentálna skupina (EWG) zverejňuje každý rok zoznam ovocia a zeleniny, ktoré sú najviac a najmenej kontaminované pesticídmi. Ak sa chcete vyhnúť pátraniu po „čistom“ ovocí vyskúšajte výrobky slovenskej značky Brix – Grown for flavour, ktorá vám ponúka vitamíny posilňujúce imunitu vo forme mrazom sušeného ovocia.

Doprajte deťom zdravšiu alternatívu mikulášskeho balíčka
Publikované: 5.11.2017
Blíži sa deťmi najobľúbenejší sviatok v roku – Mikuláš a rodičia už začínajú rozmýšľať, čo zahrnúť do mikulášskeho balíčka. Značka BRIX – Grown for flavour si pri tejto príležitosti pripravila limitovanú edíciu balení mrazom sušeného ovocia v čokoláde.

Maškrťte zdravé mrazom sušené ovocie a urobíte niečo pre zdravie
Publikované: 2.1.2018
Príchodom zimy nastal čas chorôb dýchacích ciest, zápalov priedušiek a priedušníc, angín, nádch a epidémií chrípok. Pri všetkých týchto ochoreniach odporúčajú lekári zvýšený prísun vitamínu C a ďalších vitamínov potrebných pre boj s chorobami a na posilnenie imunity.


Lokácia:

Slovenská republika
Kalendár akcií:

Partneri:

Aj vďaka vám sme získali certifikát:

Dôveryhodná firma 2017

 

Sprievodca:

Fotosúťaž:

Jarné potulky prírodou

25. 4. – 30. 6. 2024
1. cena:
Fotokniha a turistická mapa od vydavateľstva CBS
2. cena:
Trilógia Turistické Slovensko od vydavateľstva Dajama
3. cena:
Darčeková kazeta s produktami Vincentka
1. cena redakcie:
Poukážka na nákup v e-shope Viatrek v hodnote 50€
2. cena redakcie:
Šperk od Zlatníctva MILI (OC DUBRAWA)
3. cena redakcie:
Cestovateľský balíček od portálu infoglobe

Aktuality:

9.4.2024
Krásy Slovenska, Trenčín región a KST Dubnica nad Váhom vás pozývajú na 59. stretnutie čitateľov časopisu Krásy Slovenska, ktoré sa uskutoční tradične poslednú májovú sobotu, tentokrát na Vršatských bradlách.
9.4.2024
Objavte najkrajšie turistické miesta s trilógiou kníh Turistické Slovensko. Trojica knižných sprievodcov pozýva spoznávať prírodné zákutia, krásne scenérie, výhľady a inšpiruje pri plánovaní výletov. Vydanie unikátnej trilógie môžete teraz podporiť priamo na StartLabe.
20.3.2024
Druhé tohtoročné číslo časopisu Krásy Slovenska prináša zaujímavý rozhovor s dobrovoľným horským záchranárom, horským sprievodcom a tatranským nosičom Štefanom Bačkorom, predstaví príťažlivosť Kysuckých bradiel a ponúkne aj cykloturistiku krížom-krážom Malými Karpatami.
Archív aktualit

Do osobitej pozornosti:

Oznamy a upozornenia pred cestovaním do zahraničia nájdete TU

 

(vrátane výskytu koronavírusu COVID-19 či vojnového konfliktu na Ukrajine).

.

Pridajte sa a súťažte!

Každý týždeň na facebooku nová súťaž o hodnotné ceny!

Najčítanejšie články:

Mobilná aplikácia :

aplikácia Infoglobe

stiahnuť zadarmo pre Androidstiahnuť zadarmo pre iPhone 

 

Interaktívne katalógy:

Ďakujeme:

Google hodnotenie

dnes:štvrtok 25. 4. 2024
sviatok:Marek
dnes:
štvrtok 25.4.
4 °C
zajtra:
piatok 26.4.
5 °C

TIP: Pre vaše zariadenie je k dispozícii mobilná aplikácia INFOGLOBE, stiahnuť TU.

X

TIP: Pre vaše zariadenie je k dispozícii mobilná aplikácia INFOGLOBE, stiahnuť TU.

X